Aktualitātes
10.10.2016

Turpinās pieteikšanās projektam "Esi drošs - Esi foršs!"®

SIA "GRIF" sadarbībā ar Latvijas Brīvo Arodbiedrību Savienību turpina uzsāktā projekta profesionālās izglītības iestādēs: Esi drošs – Esi foršs!® īstenošanu
Esi drošs - Esi foršs
Projekta mērķis
Projekta mērķis ir popularizēt darba drošības kultūru jauniešu vidū, demonstrējot modernu darba drošības aizsarglīdzekļu lietošanu darbā, kurus ir vēlēšanās lietot gan izskata, gan funkcionalitātes dēļ, izprotot arī aizsardzības labumu.
Projekta aktualitāte ir pamatota ar pastāvošajiem aizspriedumiem jauniešu vidū par darba aizsarglīdzekļu izmantošanu, kā galveno iemeslu minot to neatbilstību jauniešu stila standartiem, kā arī stereotipiem par darba aizsarglīdzekļu lietošanas nepieciešamību, tādejādi apdraudot savu drošību.

Projekta uzdevumi
1) Veicināt izpratni par darba aizsardzības līdzekļu nozīmi ikdienas darbā;
2) Popularizēt modernus darba aizsardzības līdzekļus, kurus ir vēlme lietot ne tikai pielietojuma, bet arī izskata dēļ;
3) Izglītot jauno darba ņēmēju paaudzi par riskiem darba vidē un to attiecīgu novēršanu, izmantojot aizsarglīdzekļus;
4) Attīstīt sadarbību starp izglītības iestādēm un projektā iesaistītajiem partneriem.

Projekta izpilde
Projekts norisināsies 2016.gada novembrī un decembrī 10 Latvijas profesionālajās izglītības iestādēs. Projekta ietvaros iestādēs tiks izvietoti darba aizsardzības līdzekļu popularizējoši plakāti, kā arī vadītas prezentācijas, lai iepazīstinātu jauniešus ar drošu darba kultūru.

Projekta sagaidāmie rezultāti
Galvenais sagaidāmais rezultāts ir rosināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu izpratni par darba aizsardzības līdzekļu nepieciešamību darba vidē, kā arī parādīt, ka darba apģērbs un apavi var būt moderni.

Pieteikšanās projektam
Aizpildītas pieteikuma anketas jānosūta: elektroniski uz e-pastu info1@grif.lv; pa faksu 96187916 vai pastu ar norādi “Projektam “ESI DROŠS – ESI FORŠS!”, SIA “GRIF”, Maskavas iela 361, Rīga, LV-1063” līdz 2016.gada 21.oktobrim.