Aktualitātes
01.09.2016

Projekts "Esi drošs - Esi foršs!"®

Esi drošs - Esi foršs

Lai novērstu daudzos nelaimes gadījumus darbā jauniešu vidū un vērstu jauno darbinieku uzmanību uz darba aizsardzības problemātiku, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) un profesionālo darba aizsarglīdzekļu izplatītājs SIA “GRIF” informē jauniešus par individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanas nepieciēamību projekta profesionālās izglītības iestādēs “Esi Drošs – Esi Foršs!”® ietvaros.

Sakarā ar tehnoloģiju attīstību, būtiski mainījušies darba aizsardzības līdzekļi (IAL). IAL ražotāji liek akcentu uz ērtumu, dizainu, tajā pašā laikā vēl vairāk paaugstinot aizsardzības funkcijas. Šis attīstības ceļš maina arī darbinieka tēlu – tas kļūst arvien “stilīgāks”, kas nav mazsvarīgi jaunajiem darbiniekiem. Mūsu mērķis ir lauzt dažus stereotipus un parādīt, ka ar obligāti lietojamiem IAL jaunietis var ne tikai būt drošs, bet arī foršs.

SIA “GRIF” Valdes loceklis Alesandrs Grigorjevs par projekta galveno mērķi: “Ja tu esi drošs, tātad tu esi arī foršs! Forši būt veselam, forši strādāt bez traumām, forši pelnīt un baudīt dzīvi. Otrādāk nevar būt!”
Šogad darba drošības tematikai ir pievērsta īpaša uzmanība, arī Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā. Pēc VDI operatīvajiem datiem 2014.gadā vairāk nekā 60% negadījumu darbavietās notikuši ar jaunajiem darba ņēmējiem, kuru darba pieredze nepārsniedz trīs gadus.

Projektam piesaistīti pasaules tirgus līderi katrs savā darba aizsarglīdzekļu jomā – „Ansell” (cimdi), „SIOEN” un „Microgard” (speciālie aizsargtērpi), „Diadora” (moderni itāļu aizsargapavi), „JSP” (galvas aizsardzības līdzekļi), „Moldex” (elpošanas un dzirdes aizsardzības līdzekļi) un starptautiskais plaša profila amerikāņu zīmols „Honeywell”.